Latest Event Updates

Paco

Posted on Updated on

!!!UPDATE: de lieve Paco heeft enorm veel mazzel, hij is al geadopteerd!!!

Hallo, ik wil mij graag ook even voorstellen, ik ben Paco.
Door een oplettende buurtbewoner is er naar de Dierenbescherming gebeld omdat ik al tijden lang door de wijk zwierf, en ik er steeds slechter uit ging zien. Zij hebben mij daarom ook van straat gehaald en naar de shelter gebracht. Hier zit ik nu veilig te wachten op een nieuw baasje.

Ik ben op straat vaak aangevallen door de honden in de wijk, mijn kop zit daardoor vol met oude en nieuwe littekens, maar ik geef dat niet veel om, het lijkt wel stoer. Ik ben eigenlijk helemaal niet stoer, ik hou meer van knuffelen met mensen die om mij geven en hou ontzettend veel van koekjes eten.

De dierenarts schat mij ongeveer 3 jaar oud, ik ben verder gezond en wordt binnenkort gecastreerd. Ik medicijnen gekregen tegen teken, vlooien en wormen.

Ben jij op zoek naar een stoere hond met een klein hartje, neem dan contact op, misschien mag ik dan wel bij jou gaan wonen?

Om mij gelijk een goede start te geven, biedt DogPartner de eigenaar en mij een gratis les aan.

Mimi

Posted on Updated on

Ik ben Mimi, ik ben een meisje van ongeveer 6 maanden oud en ik zoek een liefdevol thuis waar ik kan worden wie ik ben.

Een paar weken geleden ben ik per ongeluk aangereden door een auto en ben ik door de schrik de bosjes ingevlucht.

Omdat ik niet meer op mijn achterpoot wilde staan, is mijn oude baasje met mij naar de dierenarts geweest. Daar zag de dierenarts al heel snel dat ik een gebroken pootje had.

Omdat mijn oude baasje mij niet de juiste zorg kan geven, ben ik naar een fostergezin gegaan.

Daar heb ik in alle rust kunnen herstellen en nu ben ik op zoek naar mijn nieuwe baasje.

Ik vind het geen probleem als je al een hondenvriendje hebt, ik hou van spelen! Maar ik vind het ook geen probleem als ik alleen ben, ik kan mezelf goed vermaken. Dat doe ik nu soms nog met de schoenen van mijn fostergezin… Katten vind ik nog een beetje vreemd.

Ik ben nog wat onzeker, ik heb wat tijd nodig om mezelf te kunnen worden, maar ik ben al een heel eind op weg. Ik kan al volop genieten van de liefde die ik krijg in mijn fostergezin. Ik vind het heerlijk om geaaid te worden, ik blaf niet veel maar ben wel waaks. Zelfs aan de lijn lopen kan ik al best goed, al schrik ik soms nog wel van auto’s.

Wil jij mij die plek geven waar ik naar op zoek ben? 
Ik mag ook naar NL voor een nieuw huisje.

Project voerbakken

Posted on Updated on

Afgelopen november 2018 hebben we het project voerbakken opgezet. Het doel van dit project is om de zelfgemaakte bakken te verkopen voor de Dierenbescherming Bonaire. De volledige opbrengst van dit project gaat naar de stichting.

Een leuke bijkomstigheid is dat Stichting DierenLot uit Nederland, de opbrengst gaat verdubbelen. Maar dit geldt alleen voor de bakken die voor 1 maart besteld zijn!

De actie werd zo’n groot succes dat het werk bijna niet meer te behappen was voor onze vrijwilliger. Hierdoor hebben mensen soms wat langer op hun voerbak moeten wachten. Maar ze zijn absoluut het wachten waard! Doordat alle bakken met de hand gemaakt worden, zijn ze allemaal uniek.

De bakken zijn beschikbaar in twee maten, de dubbele bak met 2 bakken, en de enkele bak met 1 bak. De kosten van een dubbele zijn $50 en voor een enkele $25.
Het is mogelijk om kleine aanpassingen te doen aan bijvoorbeeld de hoogte.

Hokkenproject

Posted on Updated on

In maart 2018 zijn we het hokkenproject gestart. Het doel van het project was om een aantal hokken gedoneerd te krijgen, zodat die geplaatst kunnen worden op adressen waar het echt heel hard nodig is.

Dit project werd een groot succes, door jullie zijn er in totaal al 30 hokken gedoneerd. Onze bestellingen worden gemaakt door Krusada.

Waarom zijn hokken zo belangrijk?
Door de brandende zon op Bonaire is het heel erg belangrijk dat dieren op het heetst van de dag kunnen schuilen voor de zon. We kennen hier niet alleen de zon, maar in het regenseizoen kan het hier behoorlijk heftig regenen. Een dier moet dan de mogelijkheid hebben om te kunnen schuilen. En wat denk je van oud en nieuw? Veel honden zijn bang voor het vuurwerk, ze hebben op dat moment een plek nodig om veilig in weg te kruipen.

We proberen altijd eerst met de eigenaar van de hond naar oplossingen te zoeken. Maar soms zijn er niet de juiste middelen om een hok te maken of te kopen. Op zulke adressen plaatsen wij dan een hok.

Wil jij ook een hok doneren aan de honden die het zo nodig hebben?

Wil je een hok doneren?
Dat kan natuurlijk altijd!

De kosten voor een hok bedragen $49, dit bedrag kun je overmaken op onze MCB rekening onder vermelding van hokkenproject. Voor dit bedrag wordt een hok gemaakt en geplaatst op de plek waar het zo ontzettend nodig is. Een kleiner bedrag doneren mag natuurlijk ook.


BANK ACCOUNT NUMBER
MCB 409.010.01
P.O. Box 324
Swiftcode: MCBKBQBN


Project Help de kettinghond van Bonaire  

Posted on Updated on

HELP DE KETTINGHONDEN VAN BONAIRE!

Binnenkort start de dierenbescherming Bonaire met hulp van haar partners en vrijwilligers een grote campagne om de kettinghonden op Bonaire te helpen.

Unchain your dog campaign Dierenbescherming Bonaire