Latest Event Updates

Waarom laten we het zo ver komen?

Posted on Updated on

Splinter

Tijdens een van onze wijkdagen kwamen we Splinter tegen, midden in een woonwijk, liggend in de voortuin. Je zat daar samen met nog een andere hond, verrassend genoeg zag de andere hond er prima uit. Rond en gezond.
Maar jij…

Totaal uitgemergeld, je maagje helemaal leeg en bijna te zwak om nog te kunnen staan. Je hapte naar ons en wilde eigenlijk niet aangeraakt worden. Je was enorm bang, wat heb je allemaal meegemaakt, wat maakt jou deze enorm bange hond?

Na je even genegeerd te hebben, kwam je steeds een stukje dichterbij. Zelfs zo dichtbij, dat we je konden aanhalen en heel snel konden checken. Nadat we je gecheckt hadden hebben we besloten dat je hier zo snel mogelijk weg moet.

Gelukkig wilde je eigenaar vrijwillig afstand tekenen en konden we je direct meenemen.

Splinter heeft enorm veel geluk gehad, hier zijn we waarschijnlijk net op tijd bij geweest. Hij heeft zijn eerste dagen overleefd, en zal hopelijk snel wat aansterken. Maar er zijn veel meer honden zoals Splinter, en zij hebben minder geluk. Zij zullen overlijden, gewoon aan dingen die we voorkomen hadden kunnen hebben.

Waarom is er niemand geweest die eerder heeft ingegrepen? Hoe kan het gebeuren dat een hond zo aftakelt, midden in een woonwijk, gewoon liggend in een voortuin? Deze hond moet gezien zijn door buren of andere voorbijgangers.

Wij als Dierenbescherming zijn er om te ondersteunen waar dat nodig is. (Dit geldt overigens ook voor de andere dierenorganisaties) Het is niet erg om voor hulp te vragen, ook niet als het om al langdurige kwesties gaat. We zullen altijd proberen om te helpen.

We behandelen alle meldingen die we binnenkrijgen anoniem, we zullen nooit een naam doorgeven zonder jouw toestemming.

Laten we met zijn allen proberen om gevallen zoals Splinter in de toekomst te voorkomen.
Omdat we een kleine stichting zijn, kunnen we helaas niet het hele eiland overzien, daar hebben we jou voor nodig. Zie je dingen die niet goed gaan, zoals zieke honden of katten, of zijn de leefomstandigheden niet goed, schroom niet en bel ons.

Je kunt ons telefonisch bereiken op 796-7000, je kunt hier ook naar WhatsAppen. Ook mag je contact opnemen via de Facebook chat. Het is zelfs mogelijk om het contactformulier op deze site in te vullen.

De nieuwe ambulance!

Posted on

Vandaag hebben we officieel de nieuwe ambulance in ontvangst mogen nemen. Deze ambulance is ter beschikking gesteld door Stichting DierenLot in Nederland. Officieel hadden we de ambulance al, maar deze was nog niet bestickerd en nog niet volledig ingericht.

Maar vanaf nu rijden we dus weer herkenbaar door de wijken. Ziet u ons rijden, en heeft u vragen, spreek ons gerust aan.

Stichting DierenLot Masha danki!


Dierenbescherming te gast bij ‘Brunch en Babbels’

Posted on Updated on

Afgelopen zondag, 7 april, waren wij in de vijfde aflevering zien van het programma Brunch en Babbels. We werden geïnterviewd over het werk wat we doen, en hebben daarvoor de filmploeg een dag meegenomen met ons werk.

In eerdere afleveringen kwamen andere beneficianten van stichting Dierenlot ook aan het woord. Ook zij laten zien waaruit hun dagelijkse werk bestaat. Zo krijgt de kijker een goede indruk over het werk van de verschillende dierenorganisaties op Bonaire.

Ben je benieuwd naar ons fragment?

Bobby

Posted on Updated on

Bobby net bevrijdt van zijn te korte lijn

Daar stond je dan, verstopt tussen het bouwpuin, ik zag je dan ook per toeval. Ik zag dat het mis was en ben direct naar je toegelopen om je te checken. 
De sjorband waar je aan vastgebonden zat zat zo strak dat het ingroeien in je nek al begonnen was.
Ik aarzelde niet en riep mijn team bij elkaar, we hebben je eten en water gegeven want wat had jij een dorst…. En wat zat die band strak.
Je kon geen dag langer zo blijven zitten waarop ik heb besloten hem direct door te knippen. Dit was nog een uitdaging want de band zat zo strak dat ik amper met de schaar tussen jou en de band in kon komen. Hij knapte dan ook heel hard los. Je was ervan bevrijdt en oh wat een opluchting was dat voor je.


Een dag later kwamen we weer en zagen we dat je neus helemaal open lag, waarvan het de dag ervoor genezen leek van eerder verwonding.
De honden in de wijk pakken je, terwijl je zwak bent, aan een lijn ligt en je niet kunt verweren.
Ik heb je neusje ingesmeerd met medicatiezalf en wauw een dag later was het al weer dicht aan het gaan. 
We mogen van de eigenaar het terrein altijd op, dus zullen je voorlopig ook goed in de gaten houden. Je eigenaar had geen idee dat dit kon gebeuren en heeft het niet bewust gedaan. Maar daarom zijn wij er om te helpen.

Bobby wat een lief beest ben jij. Je verdiend een goed hondenleven ♥️🐶

jij kunt ons helpen

Deze werkzaamheden kunnen we niet doen zonder donaties en we willen dan ook nog een keer benadrukken hoe belangrijk donateurs voor ons zijn.
Wil jij ons steunen in ons werk, doe dan nu een donatie op rekeningnummer :
MCB 409.010.01
Of kijk op onze Facebook

Masha danki!!

Team Dierenbescherming Bonaire

Paco

Posted on Updated on

Hallo, ik wil mij graag ook even voorstellen, ik ben Paco.
Door een oplettende buurtbewoner is er naar de Dierenbescherming gebeld omdat ik al tijden lang door de wijk zwierf, en ik er steeds slechter uit ging zien. Zij hebben mij daarom ook van straat gehaald en naar de shelter gebracht. Hier zit ik nu veilig te wachten op een nieuw baasje.

Ik ben op straat vaak aangevallen door de honden in de wijk, mijn kop zit daardoor vol met oude en nieuwe littekens, maar ik geef daar niet veel om, het lijkt wel stoer. Ik ben eigenlijk helemaal niet stoer, ik hou meer van knuffelen met mensen die om mij geven en hou ontzettend veel van koekjes eten.

De dierenarts schat mij ongeveer 3 jaar oud, ik ben verder gezond en wordt binnenkort gecastreerd. Ik medicijnen gekregen tegen teken, vlooien en wormen.

Ben jij op zoek naar een stoere hond met een klein hartje, neem dan contact op, misschien mag ik dan wel bij jou gaan wonen?

Om mij gelijk een goede start te geven, biedt DogPartner de eigenaar en mij een gratis les aan.

Mimi

Posted on Updated on

Ik ben Mimi, ik ben een meisje van ongeveer 6 maanden oud en ik zoek een liefdevol thuis waar ik kan worden wie ik ben.

Een paar weken geleden ben ik per ongeluk aangereden door een auto en ben ik door de schrik de bosjes ingevlucht.

Omdat ik niet meer op mijn achterpoot wilde staan, is mijn oude baasje met mij naar de dierenarts geweest. Daar zag de dierenarts al heel snel dat ik een gebroken pootje had.

Omdat mijn oude baasje mij niet de juiste zorg kan geven, ben ik naar een fostergezin gegaan.

Daar heb ik in alle rust kunnen herstellen en nu ben ik op zoek naar mijn nieuwe baasje.

Ik vind het geen probleem als je al een hondenvriendje hebt, ik hou van spelen! Maar ik vind het ook geen probleem als ik alleen ben, ik kan mezelf goed vermaken. Dat doe ik nu soms nog met de schoenen van mijn fostergezin… Katten vind ik nog een beetje vreemd.

Ik ben nog wat onzeker, ik heb wat tijd nodig om mezelf te kunnen worden, maar ik ben al een heel eind op weg. Ik kan al volop genieten van de liefde die ik krijg in mijn fostergezin. Ik vind het heerlijk om geaaid te worden, ik blaf niet veel maar ben wel waaks. Zelfs aan de lijn lopen kan ik al best goed, al schrik ik soms nog wel van auto’s.

Wil jij mij die plek geven waar ik naar op zoek ben? 
Ik mag ook naar NL voor een nieuw huisje.

Project voerbakken

Posted on Updated on

Afgelopen november 2018 hebben we het project voerbakken opgezet. Het doel van dit project is om de zelfgemaakte bakken te verkopen voor de Dierenbescherming Bonaire. De volledige opbrengst van dit project gaat naar de stichting.

Een leuke bijkomstigheid is dat Stichting DierenLot uit Nederland, de opbrengst gaat verdubbelen. Maar dit geldt alleen voor de bakken die voor 1 maart besteld zijn!

De actie werd zo’n groot succes dat het werk bijna niet meer te behappen was voor onze vrijwilliger. Hierdoor hebben mensen soms wat langer op hun voerbak moeten wachten. Maar ze zijn absoluut het wachten waard! Doordat alle bakken met de hand gemaakt worden, zijn ze allemaal uniek.

De bakken zijn beschikbaar in twee maten, de dubbele bak met 2 bakken, en de enkele bak met 1 bak. De kosten van een dubbele zijn $50 en voor een enkele $25.
Het is mogelijk om kleine aanpassingen te doen aan bijvoorbeeld de hoogte.

Hokkenproject

Posted on Updated on

In maart 2018 zijn we het hokkenproject gestart. Het doel van het project was om een aantal hokken gedoneerd te krijgen, zodat die geplaatst kunnen worden op adressen waar het echt heel hard nodig is.

Dit project werd een groot succes, door jullie zijn er in totaal al 30 hokken gedoneerd. Onze bestellingen worden gemaakt door Krusada.

Waarom zijn hokken zo belangrijk?
Door de brandende zon op Bonaire is het heel erg belangrijk dat dieren op het heetst van de dag kunnen schuilen voor de zon. We kennen hier niet alleen de zon, maar in het regenseizoen kan het hier behoorlijk heftig regenen. Een dier moet dan de mogelijkheid hebben om te kunnen schuilen. En wat denk je van oud en nieuw? Veel honden zijn bang voor het vuurwerk, ze hebben op dat moment een plek nodig om veilig in weg te kruipen.

We proberen altijd eerst met de eigenaar van de hond naar oplossingen te zoeken. Maar soms zijn er niet de juiste middelen om een hok te maken of te kopen. Op zulke adressen plaatsen wij dan een hok.

Wil jij ook een hok doneren aan de honden die het zo nodig hebben?

Wil je een hok doneren?
Dat kan natuurlijk altijd!

De kosten voor een hok bedragen $49, dit bedrag kun je overmaken op onze MCB rekening onder vermelding van hokkenproject. Voor dit bedrag wordt een hok gemaakt en geplaatst op de plek waar het zo ontzettend nodig is. Een kleiner bedrag doneren mag natuurlijk ook.


BANK ACCOUNT NUMBER
MCB 409.010.01
P.O. Box 324
Swiftcode: MCBKBQBN


Project Help de kettinghond van Bonaire  

Posted on Updated on

HELP DE KETTINGHONDEN VAN BONAIRE!

Binnenkort start de dierenbescherming Bonaire met hulp van haar partners en vrijwilligers een grote campagne om de kettinghonden op Bonaire te helpen.

Unchain your dog campaign Dierenbescherming Bonaire