Waarom laten we het zo ver komen?

Posted on Updated on

Splinter

Tijdens een van onze wijkdagen kwamen we Splinter tegen, midden in een woonwijk, liggend in de voortuin. Je zat daar samen met nog een andere hond, verrassend genoeg zag de andere hond er prima uit. Rond en gezond.
Maar jij…

Totaal uitgemergeld, je maagje helemaal leeg en bijna te zwak om nog te kunnen staan. Je hapte naar ons en wilde eigenlijk niet aangeraakt worden. Je was enorm bang, wat heb je allemaal meegemaakt, wat maakt jou deze enorm bange hond?

Na je even genegeerd te hebben, kwam je steeds een stukje dichterbij. Zelfs zo dichtbij, dat we je konden aanhalen en heel snel konden checken. Nadat we je gecheckt hadden hebben we besloten dat je hier zo snel mogelijk weg moet.

Gelukkig wilde je eigenaar vrijwillig afstand tekenen en konden we je direct meenemen.

Splinter heeft enorm veel geluk gehad, hier zijn we waarschijnlijk net op tijd bij geweest. Hij heeft zijn eerste dagen overleefd, en zal hopelijk snel wat aansterken. Maar er zijn veel meer honden zoals Splinter, en zij hebben minder geluk. Zij zullen overlijden, gewoon aan dingen die we voorkomen hadden kunnen hebben.

Waarom is er niemand geweest die eerder heeft ingegrepen? Hoe kan het gebeuren dat een hond zo aftakelt, midden in een woonwijk, gewoon liggend in een voortuin? Deze hond moet gezien zijn door buren of andere voorbijgangers.

Wij als Dierenbescherming zijn er om te ondersteunen waar dat nodig is. (Dit geldt overigens ook voor de andere dierenorganisaties) Het is niet erg om voor hulp te vragen, ook niet als het om al langdurige kwesties gaat. We zullen altijd proberen om te helpen.

We behandelen alle meldingen die we binnenkrijgen anoniem, we zullen nooit een naam doorgeven zonder jouw toestemming.

Laten we met zijn allen proberen om gevallen zoals Splinter in de toekomst te voorkomen.
Omdat we een kleine stichting zijn, kunnen we helaas niet het hele eiland overzien, daar hebben we jou voor nodig. Zie je dingen die niet goed gaan, zoals zieke honden of katten, of zijn de leefomstandigheden niet goed, schroom niet en bel ons.

Je kunt ons telefonisch bereiken op 796-7000, je kunt hier ook naar WhatsAppen. Ook mag je contact opnemen via de Facebook chat. Het is zelfs mogelijk om het contactformulier op deze site in te vullen.