Gastgezinnen gezocht!

Posted on Updated on

Gezocht: liefde en tijd 

Wil jij ons helpen een hondenleven te redden? 

Wij zijn per direct op zoek naar gastgezinnen. 

Hou je van honden? Heb je liefde,geduld en tijd? Beschikt je over ervaring met honden? 
Dan is gastgezin zijn misschien iets voor jou! 
Gastgezin zijn is mooi en dankbaar werk. Maar vaak ook intensief. Een geweldige taak, met als beloning een hond die je voor altijd dankbaar is. 

Maar wat houdt het precies in? 

  • Als gastgezin neem je de zorg over een hond die door ons bij een adres weggehaald is en opvang nodig heeft tot een geschikt baasje voor hem of haar gevonden is. Het kan bijvoorbeeld gaan om honden die hun hele leven al aan een ketting hebben geleefd, maar ook om honden die flink verwaarloosd zijn en weer aan moeten sterken, en dus medische zorg nodig hebben. De honden zijn vaak niet gewend aan een huiselijke situatie, maar hier wennen ze vaak erg snel aan. 
  • Het kan gaan om pups, volwassen, of oudere honden. 
  • Na aanmelding als gastgezin wordt er door ons contact met jou opgenomen. wij zullen je alles vertellen over het opvangen van honden en eventuele vragen beantwoorden en zullen we een huisbezoek doen. Aan de hand van een opvangovereenkomst worden de voorwaarden besproken en wederzijds vastgelegd. 
  • De duur van de opvang is moeilijk te voorspellen. Dit kan variëren van enkele dagen tot enkele weken. In een zeldzaam geval zelfs tot enkele maanden. 
  • Het gastgezin hoeft niet actief mee te zoeken naar een baas. Wij gaan op zoek naar een forever home voor de honden, dit wel in overleg met jou, omdat jij de hond het beste kent. 
  • De geselecteerde baasjes komen langs bij het gastgezin om kennis te maken met de hond en samen zullen we dan kijken of het een match is. 

Wat zijn de kosten? 

In principe zijn er geen kosten aan verbonden. Wij zullen de kosten voor voeding, medische zorg en overige noodzakelijke kosten vergoeden. Dierenartskosten worden door ons vergoed mits er vooraf aan het dierenartsbezoek overleg is geweest en goedkeuring is gegeven door ons. 

Wat heb je nodig? 

Veel liefde, geduld, begrip en empathie voor de hond en diens (vaak zware) verleden. Verantwoordelijkheidsgevoel en enige ervaring op hondengebied, dit i.v.m. het opvoeden, eventuele zindelijkheidstraining, het aan de riem lopen en socialiseren van de opvanghond. Het is vrijwilligerswerk maar zeker niet vrijblijvend, het gaat tenslotte wel om de zorg van een hond met een verleden.