Shadow

Posted on Updated on

*Plof, zucht* ik lig weer lekker! Mag ik mezelf ook voorstellen? 

Ik ben Shadow, een oudere rustige hond. Mijn leeftijd weet ik niet zo goed, maar ik ga al wat al wat jaartjes mee. Omdat ik een zwaar leven achter de rug heb, lijk ik misschien wat ouder dan ik echt ben.  

Zullen we maar gelijk to the point komen, dan kan ik daarna weer lekker rusten en rondkijken. 

Aan mij zul je een hele rustige hond hebben, ik vind het heerlijk om gewoon lekker op de porch te liggen, en te kijken wat er allemaal gebeurt. Ik kan ook wel wennen aan lekker geaaid te worden en trouw naast je te liggen. 

Helaas kun je aan mij zien dat ik een zwaar leven achter de rug heb, mijn tanden zijn er bijna niet meer. Ik heb veel op stenen gekauwd om de honger wat te stillen, maar soms ook gewoon uit verveling. Maar kijk mij eens goed in de ogen, wat zie je dan? Precies, pure trouwheid! 

Wil jij mij mijn goude mandje geven? Neem dan contact op met de dames van de Dierenbescherming. 

#Shadow #Adoptie #GoudenMandjegezocht

Playa

Posted on Updated on

Hier ben ik dan! Ik ben Playa een nog jong meisje van ongeveer 1.5 jaar oud. 

Van mijn vorige baas weet ik niet veel, ik weet niet eens of ik een naam had. Maar de mensen die mij van straat hebben gehaald hebben mij Playa genoemd. 

Ik heb mijn ‘hele’ leven op een afgelegen strandje gewoond samen met nog twee andere honden. Het was een lastig leven, want eten was niet altijd goed geregeld door mijn baas. Maar gelukkig waren er geregeld toeristen die mij en mijn andere vriendjes wat vers water en wat te eten gaven. 

Maar dat leven heb ik gelukkig achter me kunnen laten, ik zit nu bij een fostergezin waar ik eerst wat heb kunnen aansterken samen met mijn grote broer Shadow. 

Maar nu ben ik er klaar voor, ik mag naar mijn gouden mandje.  

Ik ben een actieve, levendige jonge dame, ik hou van aandacht en spelen. Ik zou het leuk vinden als je al een hondenvriendje hebt, dan kunnen we samen lekker spelen en op onderzoek uit! 

Maar ik zou het nog veel leuker vinden als je mij en Shadow samen adopteerd! 

Mijn eerste entingen heb ik al gehad, ben ontwormt en heb mijn medicatie tegen karpatten gehad. Ik ben gechipt en word volgende week gesteriliseerd. 

Heb je interesse in mij (en Shadow), want ik ben natuurlijk gewoon een hele leuke knappe hond, stuur de dierenbescherming dan een berichtje. Dan kunnen we snel een keer afspreken om te kijken of we bij elkaar passen! 

Gastgezinnen gezocht!

Posted on Updated on

Gezocht: liefde en tijd 

Wil jij ons helpen een hondenleven te redden? 

Wij zijn per direct op zoek naar gastgezinnen. 

Hou je van honden? Heb je liefde,geduld en tijd? Beschikt je over ervaring met honden? 
Dan is gastgezin zijn misschien iets voor jou! 
Gastgezin zijn is mooi en dankbaar werk. Maar vaak ook intensief. Een geweldige taak, met als beloning een hond die je voor altijd dankbaar is. 

Maar wat houdt het precies in? 

  • Als gastgezin neem je de zorg over een hond die door ons bij een adres weggehaald is en opvang nodig heeft tot een geschikt baasje voor hem of haar gevonden is. Het kan bijvoorbeeld gaan om honden die hun hele leven al aan een ketting hebben geleefd, maar ook om honden die flink verwaarloosd zijn en weer aan moeten sterken, en dus medische zorg nodig hebben. De honden zijn vaak niet gewend aan een huiselijke situatie, maar hier wennen ze vaak erg snel aan. 
  • Het kan gaan om pups, volwassen, of oudere honden. 
  • Na aanmelding als gastgezin wordt er door ons contact met jou opgenomen. wij zullen je alles vertellen over het opvangen van honden en eventuele vragen beantwoorden en zullen we een huisbezoek doen. Aan de hand van een opvangovereenkomst worden de voorwaarden besproken en wederzijds vastgelegd. 
  • De duur van de opvang is moeilijk te voorspellen. Dit kan variëren van enkele dagen tot enkele weken. In een zeldzaam geval zelfs tot enkele maanden. 
  • Het gastgezin hoeft niet actief mee te zoeken naar een baas. Wij gaan op zoek naar een forever home voor de honden, dit wel in overleg met jou, omdat jij de hond het beste kent. 
  • De geselecteerde baasjes komen langs bij het gastgezin om kennis te maken met de hond en samen zullen we dan kijken of het een match is. 

Wat zijn de kosten? 

In principe zijn er geen kosten aan verbonden. Wij zullen de kosten voor voeding, medische zorg en overige noodzakelijke kosten vergoeden. Dierenartskosten worden door ons vergoed mits er vooraf aan het dierenartsbezoek overleg is geweest en goedkeuring is gegeven door ons. 

Wat heb je nodig? 

Veel liefde, geduld, begrip en empathie voor de hond en diens (vaak zware) verleden. Verantwoordelijkheidsgevoel en enige ervaring op hondengebied, dit i.v.m. het opvoeden, eventuele zindelijkheidstraining, het aan de riem lopen en socialiseren van de opvanghond. Het is vrijwilligerswerk maar zeker niet vrijblijvend, het gaat tenslotte wel om de zorg van een hond met een verleden. 

Waarom laten we het zo ver komen?

Posted on Updated on

Splinter

Tijdens een van onze wijkdagen kwamen we Splinter tegen, midden in een woonwijk, liggend in de voortuin. Je zat daar samen met nog een andere hond, verrassend genoeg zag de andere hond er prima uit. Rond en gezond.
Maar jij…

Totaal uitgemergeld, je maagje helemaal leeg en bijna te zwak om nog te kunnen staan. Je hapte naar ons en wilde eigenlijk niet aangeraakt worden. Je was enorm bang, wat heb je allemaal meegemaakt, wat maakt jou deze enorm bange hond?

Na je even genegeerd te hebben, kwam je steeds een stukje dichterbij. Zelfs zo dichtbij, dat we je konden aanhalen en heel snel konden checken. Nadat we je gecheckt hadden hebben we besloten dat je hier zo snel mogelijk weg moet.

Gelukkig wilde je eigenaar vrijwillig afstand tekenen en konden we je direct meenemen.

Splinter heeft enorm veel geluk gehad, hier zijn we waarschijnlijk net op tijd bij geweest. Hij heeft zijn eerste dagen overleefd, en zal hopelijk snel wat aansterken. Maar er zijn veel meer honden zoals Splinter, en zij hebben minder geluk. Zij zullen overlijden, gewoon aan dingen die we voorkomen hadden kunnen hebben.

Waarom is er niemand geweest die eerder heeft ingegrepen? Hoe kan het gebeuren dat een hond zo aftakelt, midden in een woonwijk, gewoon liggend in een voortuin? Deze hond moet gezien zijn door buren of andere voorbijgangers.

Wij als Dierenbescherming zijn er om te ondersteunen waar dat nodig is. (Dit geldt overigens ook voor de andere dierenorganisaties) Het is niet erg om voor hulp te vragen, ook niet als het om al langdurige kwesties gaat. We zullen altijd proberen om te helpen.

We behandelen alle meldingen die we binnenkrijgen anoniem, we zullen nooit een naam doorgeven zonder jouw toestemming.

Laten we met zijn allen proberen om gevallen zoals Splinter in de toekomst te voorkomen.
Omdat we een kleine stichting zijn, kunnen we helaas niet het hele eiland overzien, daar hebben we jou voor nodig. Zie je dingen die niet goed gaan, zoals zieke honden of katten, of zijn de leefomstandigheden niet goed, schroom niet en bel ons.

Je kunt ons telefonisch bereiken op 796-7000, je kunt hier ook naar WhatsAppen. Ook mag je contact opnemen via de Facebook chat. Het is zelfs mogelijk om het contactformulier op deze site in te vullen.

De nieuwe ambulance!

Posted on

Vandaag hebben we officieel de nieuwe ambulance in ontvangst mogen nemen. Deze ambulance is ter beschikking gesteld door Stichting DierenLot in Nederland. Officieel hadden we de ambulance al, maar deze was nog niet bestickerd en nog niet volledig ingericht.

Maar vanaf nu rijden we dus weer herkenbaar door de wijken. Ziet u ons rijden, en heeft u vragen, spreek ons gerust aan.

Stichting DierenLot Masha danki!


Dierenbescherming te gast bij ‘Brunch en Babbels’

Posted on Updated on

Afgelopen zondag, 7 april, waren wij in de vijfde aflevering zien van het programma Brunch en Babbels. We werden geïnterviewd over het werk wat we doen, en hebben daarvoor de filmploeg een dag meegenomen met ons werk.

In eerdere afleveringen kwamen andere beneficianten van stichting Dierenlot ook aan het woord. Ook zij laten zien waaruit hun dagelijkse werk bestaat. Zo krijgt de kijker een goede indruk over het werk van de verschillende dierenorganisaties op Bonaire.

Ben je benieuwd naar ons fragment?

Bobby

Posted on Updated on

Bobby net bevrijdt van zijn te korte lijn

Daar stond je dan, verstopt tussen het bouwpuin, ik zag je dan ook per toeval. Ik zag dat het mis was en ben direct naar je toegelopen om je te checken. 
De sjorband waar je aan vastgebonden zat zat zo strak dat het ingroeien in je nek al begonnen was.
Ik aarzelde niet en riep mijn team bij elkaar, we hebben je eten en water gegeven want wat had jij een dorst…. En wat zat die band strak.
Je kon geen dag langer zo blijven zitten waarop ik heb besloten hem direct door te knippen. Dit was nog een uitdaging want de band zat zo strak dat ik amper met de schaar tussen jou en de band in kon komen. Hij knapte dan ook heel hard los. Je was ervan bevrijdt en oh wat een opluchting was dat voor je.


Een dag later kwamen we weer en zagen we dat je neus helemaal open lag, waarvan het de dag ervoor genezen leek van eerder verwonding.
De honden in de wijk pakken je, terwijl je zwak bent, aan een lijn ligt en je niet kunt verweren.
Ik heb je neusje ingesmeerd met medicatiezalf en wauw een dag later was het al weer dicht aan het gaan. 
We mogen van de eigenaar het terrein altijd op, dus zullen je voorlopig ook goed in de gaten houden. Je eigenaar had geen idee dat dit kon gebeuren en heeft het niet bewust gedaan. Maar daarom zijn wij er om te helpen.

Bobby wat een lief beest ben jij. Je verdiend een goed hondenleven ♥️🐶

jij kunt ons helpen

Deze werkzaamheden kunnen we niet doen zonder donaties en we willen dan ook nog een keer benadrukken hoe belangrijk donateurs voor ons zijn.
Wil jij ons steunen in ons werk, doe dan nu een donatie op rekeningnummer :
MCB 409.010.01
Of kijk op onze Facebook

Masha danki!!

Team Dierenbescherming Bonaire

Paco

Posted on Updated on

Ben ik weer! Moet ik me nog voorstellen? Ik bedoel, ik heb nu al zo vaak op Facebook gestaan dat iedereen mij toch al zou moeten kennen!? 

Oke, vooruit, ik wil tenslotte heel graag naar mijn vaste gouden mandje. 

Ik ben Paco, de laatste jaren leefde ik overal een beetje. Soms werd ik een langere tijd gevoerd op een adres, en soms moest ik weken voor mijzelf zorgen. Maar altijd leefde ik op straat. 

Andere honden waren niet altijd lief voor me, ik heb moeten vechten voor mijn eten en plekje. Maar mensen waren soms net zo slecht. Ik heb een flink litteken op mijn rug, het lijkt erop dat ik met een machete bewerkt ben… Hoe ik daar precies aan ben gekomen, weet ik gelukkig niet meer. Misschien vonden mensen mij lastig omdat ik om eten kwam vragen? Maar ik had gewoon honger! 

Omdat ik nu al een tijdje bij een geweldig fostergezin ben, ben ik alweer helemaal vertrouwd met mensen. Ik hou van aandacht! Alle aandacht is goed. Het liefst ben ik de hele dag in je buurt, maakt niet uit waar je bent, ik volg je graag.  Ik ben dol op lekker geaaid worden, ik geef me dan helemaal aan je over.  

Omdat ik nu weer weet dat mensen goed voor me zijn, zal ik niet echt meer willen weglopen, het leven op straat was misschien toch te hard voor mij.  Ik ben wel erg nieuwsgierig naar wat er buiten de tuin gebeurt. 

Mijn fostegezin heeft hard met mij getraind, ik schijn best wel heel erg slim te zijn, ik leer dingen erg snel!  

Ik ben volledig geënt, heb een chip en ben gecastreerd. 

Dus, wil jij mij mijn gouden mandje geven? Nee, doe trouwens maar een platina mandje, dat verdien ik meer 😉 Neem dan snel contact op met de dierenbescherming dames! 

Project voerbakken

Posted on Updated on

Afgelopen november 2018 hebben we het project voerbakken opgezet. Het doel van dit project is om de zelfgemaakte bakken te verkopen voor de Dierenbescherming Bonaire. De volledige opbrengst van dit project gaat naar de stichting.

Een leuke bijkomstigheid is dat Stichting DierenLot uit Nederland, de opbrengst gaat verdubbelen. Maar dit geldt alleen voor de bakken die voor 1 maart besteld zijn!

De actie werd zo’n groot succes dat het werk bijna niet meer te behappen was voor onze vrijwilliger. Hierdoor hebben mensen soms wat langer op hun voerbak moeten wachten. Maar ze zijn absoluut het wachten waard! Doordat alle bakken met de hand gemaakt worden, zijn ze allemaal uniek.

De bakken zijn beschikbaar in twee maten, de dubbele bak met 2 bakken, en de enkele bak met 1 bak. De kosten van een dubbele zijn $50 en voor een enkele $25.
Het is mogelijk om kleine aanpassingen te doen aan bijvoorbeeld de hoogte.

Hokkenproject

Posted on Updated on

In maart 2018 zijn we het hokkenproject gestart. Het doel van het project was om een aantal hokken gedoneerd te krijgen, zodat die geplaatst kunnen worden op adressen waar het echt heel hard nodig is.

Dit project werd een groot succes, door jullie zijn er in totaal al 30 hokken gedoneerd. Onze bestellingen worden gemaakt door Krusada.

Waarom zijn hokken zo belangrijk?
Door de brandende zon op Bonaire is het heel erg belangrijk dat dieren op het heetst van de dag kunnen schuilen voor de zon. We kennen hier niet alleen de zon, maar in het regenseizoen kan het hier behoorlijk heftig regenen. Een dier moet dan de mogelijkheid hebben om te kunnen schuilen. En wat denk je van oud en nieuw? Veel honden zijn bang voor het vuurwerk, ze hebben op dat moment een plek nodig om veilig in weg te kruipen.

We proberen altijd eerst met de eigenaar van de hond naar oplossingen te zoeken. Maar soms zijn er niet de juiste middelen om een hok te maken of te kopen. Op zulke adressen plaatsen wij dan een hok.

Wil jij ook een hok doneren aan de honden die het zo nodig hebben?

Wil je een hok doneren?
Dat kan natuurlijk altijd!

De kosten voor een hok bedragen $49, dit bedrag kun je overmaken op onze MCB rekening onder vermelding van hokkenproject. Voor dit bedrag wordt een hok gemaakt en geplaatst op de plek waar het zo ontzettend nodig is. Een kleiner bedrag doneren mag natuurlijk ook.


BANK ACCOUNT NUMBER
MCB 409.010.01
P.O. Box 324
Swiftcode: MCBKBQBN