Wat kun jij doen

Wat kun jij doen?

De bevolking en toeristen zijn onze ogen en oren, dit is dus het eerste en misschien belangrijkste wat je kunt doen. Wees alert en probeer misstanden of zieke en gewonden dieren te helpen en bij ons te melden.

Waar moet je op letten?

Het belangrijkste voor een dier is water, voer  en schaduw. Door de warmte en zon kunnen honden en katten uitdrogen of oververhit raken, daarom is het belangrijk dat de dieren de hele dag bij hun gevulde waterbak en een stuk schaduw kunnen.

Verder is het belangrijk dat de hond niet aan een te zware of korte ketting zit. De minimale lengte voor een ketting/ lijn is 3 meter. Let bij een ketting goed op de dikte van de schakels, deze mogen absoluut niet te zwaar zijn voor de hond. Een sterke lichte lijn is natuurlijk altijd beter. Ook mag de ketting/ lijn niet direct aan de nek hangen, een goed zittende halsband of tuig is belangrijk.

Hoe ziet de hond of kat er verder uit? Heeft het dier teken of vlooien? Is de hond of kat niet te mager of misschien zelfs te dik? Hoe ziet de vacht er uit, zijn er kale plekken of grote knopen?

Zie je dat een van bovengenoemde dingen niet goed zijn, dan kun je contact met ons opnemen. Telefonisch zijn we bereikbaar op +599 796 7000. Ook kun je contact opnemen via WhatsApp, mail, Facebook of via ons contactformulier op de site.

Wat kun je nog meer doen?

Ook hebben de dierenbescherming en de dieren jou nodig ter ondersteuning van diverse werkzaamheden en of activiteiten. Of het nu gaat om het assisteren bij meldingen, het verkopen van spullen op de cruisemarkt, huisbezoeken of het financieel ondersteunen van onze organisatie. Een diversiteit aan mogelijkheden waarbij je uitgaat van wat jij kan en wil.

Wat we terug geven?

Naast een gezellig en gedreven team, zijn het juist de dieren die de echte voldoening brengen, bijvoorbeeld een hond weer te zien kwispelen of dankbaar in zijn nieuwe hok zien liggen. Uiteindelijk is dat waar we het voor doen en wat de beloning geeft.

Omdat we alleen kunnen bestaan van jouw donaties vragen we om donaties, zoeken we naar sponsoren en is iedere gift welkom. Maar buiten dat willen we het samen met jou doen om het zorg dragen voor dieren een onderwerp te maken.

Wil je meer weten of eens een gesprek aangaan om te bekijken wat jij kan doen?

mail ons dan op info@dierenbeschermingbonaire.com